Erfarenhet av verklig förändring

Björn Sundin är författare och konsult inom ledarskap, stadsutveckling och hållbarhet. Han var kommunalråd (S) med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i Örebro 2011-2017 och ledde då arbetet med att öka bostadsbyggandet och snabba på de kommunala processerna kring planering och byggande. Att ta Örebro från 160 färdigställda bostäder 2010, till över 2000 färdiga bostäder 2017 krävde ledarskap, tydlighet och rejält arbete.

I boken ”Samhällsbygge pågår” (Hjalmarson & Högberg förlag, 2017) berättar Björn Sundin om arbetet med att förändra en stad med ett gnälligt rykte till en snabbväxande och modig stad där Skandinaviens största biennal för samtidskonst (OpenArt) får ta plats i hela stadskärnan, där Sveriges största show-case-festival fyller krogarna med live-musik och där stadskärnan växer.

Dessutom med ett trafiksystem som blir mer hållbart, där kulturen får plats mitt i city och där barnfattigdomen minskar.


Under de år Björn Sundin var kommunalråd utsågs Örebro bland annat till Årets Friluftskommun (fyra gånger), Årets stadskärna, Årets miljöbästa kommun samt Årets Arkitekturkommun. En debattartikel i DN våren 2016 fick nationell uppmärksamhet där Björn erbjöd Stockholms-kommunerna hjälp med att få fart på byggandet och hösten samma år krävde han i ännu en debattartikel i DN att den nationella trafikpolitiken skulle ändras.

Björn Sundin har även en bakgrund inom TCO och Vårdförbundet. Här finns en utförlig CV.

Idag är Björn Sundin föreläsare och konsult i egna företaget Samhällsbygget AB.

"Björn Sundin är i stadsbyggnadssammanhang känd som en person som balanserar olika intressen väl och samtidigt får saker att hända"

Karolina Skog, Miljöminister 2016 - 2019

Bilder för nerladdning

© Copyright på webbsidan

Bilderna på webbsidan tillhör rättighetsinnehavaren.

Text om GDPR och Personuppgiftspolicy

Samhällsbygget AB

Björn Sundin

Telefon +46 70 555 41 51

bjorn.sundin@samhallsbygget.se

Organisationsnummer: 559129-8699