Samhällsbygge pågår

"Samhällsbygge pågår - en personlig handbok i att förändra kommunen (och världen)" (2017) ger stöd till ledare som bör våga mer och berättar om hur Örebro blev modigare. Boken kan köpas i bokhandeln.

Här kan du läsa mer om boken. Här kan du köpa boken!

Efter 2011 vände Örebro många negativa trender: det blev fler jobb, barnfattigdomen minskade, rekordmycket bostäder byggdes och miljöarbetet hörde till kommun-Sveriges mest ambitiösa.

Den som är intresserad av den förändring Örebro genomgått får en bakgrund till hur det gick till. Boken försöker ge stöd och handledning till ledare och till dem som vill förändra världen – och tänker börja med sin kommun eller region.

Med utgångspunkt i Örebros arbete ges råd till andra som vill göra skillnad: för nya i kommunpolitiken, för kommunala företrädare som behöver utveckla sina arbetssätt eller rentav för kommunala veteraner som undrar varför de inte fått något gjort…

Boken vill hjälpa nya och gamla ledare, politiker, tjänstemän och andra som vill förstå hur Sveriges kommuner fungerar. Och visa alla vilka möjligheter det finns i kommunalpolitiken.

Andra böcker av Björn Sundin

"Om tyranniet oroar dig - sex råd till dig som vill hejda rasister, 
troll och rysk statspropaganda från att 
förstöra den liberala demokratin" (2022)

Laddas ner gratis på www.omtyrannietoroardig.se

”När alla blev experter” – ’hur svårt kan det vara’-samhället och civilisationens undergång” (2021)

Tusentals år av utveckling och framåtskridande har skapat de mest utvecklade samhällen människan någonsin upplevt. Kunskapstörsten drev oss framåt. Fördumningen hotar den utvecklingen. Hoten finns i våra hjärnor, i våra beteenden och i de samhällen vi skapat. Men vi kan hjälpas åt att upptäcka de fällor som gör att så många tror sig vara experter på allt.

Boken finns i bokhandeln (exempelvis hos Bokus och Vulkan).

© Copyright på webbsidan

Bilderna på webbsidan tillhör rättighetsinnehavaren.

Text om GDPR och Personuppgiftspolicy

Samhällsbygget AB

Björn Sundin

Telefon +46 70 555 41 51

bjorn.sundin@samhallsbygget.se

Organisationsnummer: 559129-8699