Föreläsningar

Som moderator är Björn Sundin van vid att leda seminarier och arrangemang så att deltagarna känner att de kan vara med och göra skillnad. Som föreläsare bjuder Björn såväl på argument för förändring som verktyg för att genomföra den, med erfarenhet från många år inom politik, kommuner och organisationer.

I sina föreläsningar visar Björn hur det är möjligt att förändra en stad, en organisation och en kultur – under förutsättning att man är modig, visar ledarskap och tar vara på människors engagemang.

Förslag på föreläsningar med Björn Sundin:

  • Kommunalt ledarskap – så förändrar du en stad.
  • Det går att bygga mer, billigare och bättre! Om hur Sverige kan klara utmaningarna inom stadsbyggnadsområdet – om kommuner och företag samarbetar och hjälps åt.
  • Alla kommuner kan få mer effektiva och kvalitativa samhällsbyggnadsprocesser: så här gör ni.
  • Vill du få något gjort gör du bäst i att låta andra göra sin grej.Om hur detaljpetande ledare kan ta död på allt engagemang, medan modiga ledare kan få alla att jobba mer.
  • Från Semmelweis till Berwick – om hur ledarskap kan rädda liv i vården (och världen). Hur man uppmuntrar kvalitet och utveckling i viktiga verksamheter.
  • Så här tänker de politiska partierna när de vill ha din röst. Om politisk strategi och varför de politiska partierna gör som de gör
  • ”Hur svårt kan det vara? (Faktiskt rätt mycket svårare än du tror): Om hur tusen år av mänsklig kunskapstörst fått oss att vi tror att alla nu vet allt om allt. Om att mycket av det som sammanfattas ”sunt förnuft” i själva verket mest är okunnighet eller fake news…

Björn Sundin har bland annat föreläst och lett seminarier för Sveriges Kommuner och Landsting, Naturvårdsverket, Nordiska Ministerrådet, Region Västernorrland, Boinstitutet, Sveriges Arkitekter, Örnsköldsviks kommun, Länsstyrelsen i Norrbotten, TCO-förbunden i Örebro län och många andra.

För att boka kan du ta kontakt på den här sidan eller boka på talkingminds.se